EFOP-3.2.3-17-2017-00032
Digitális Környezet fejlesztése
a Hajdúböszörményi Tankerület
négy iskolájában

Akadálymentes verzióRésztvevő iskolák Fórum
Galéria
Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola

Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola

Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási
Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Dokumentumok

Szakmai terv

A projekt részletes bemutatása

A Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola intézményi digitális fejlesztési terve


A Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium intézményi digitális fejlesztési terve


A Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola intézményi digitális fejlesztési terve

A Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási
Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményi digitális fejlesztési terve
HÍREK
Sajtóközlemény

2017 májusában a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ pályázatot nyújtott be a digitális környezet fejlesztésre az EFOP 3.2.3-17 kódszámú felhívásra, melynek keretében az EFOP 3.2.3-17-2017-00032 kódszámú „Digitális környezet fejlesztése a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ négy iskolájában” elnevezésű projekt 110 millió Ft támogatásban részesült.

A projekt megvalósításában a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium, a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola, a Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola és a Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vett részt.
A projekt során digitális eszközöket, ill. a tanítás-tanulás folyamatát segítő eszközöket szereztünk be, emellett képzéseket, szemléletformáló rendezvényeket és műhelymunkákat szerveztünk. A program megvalósításába bevont 26 pedagógus a digitális kompetencia fejlesztésére szolgáló, összesen 940 db tananyagot dolgozott ki, próbált ki és osztott meg a www.nkp.hu/okostankönyv portálon, valamint a III. Tankerületi Innovációs Napon a tankerületi központ más településen dolgozó mintegy 700 további pedagógusával. A megvalósítás során együttműködtünk a Digitális Pedagógiai Módszertani Központtal is.


A pályázat 2018. február 1. és 2022. április 30. között valósult meg.

Érzékenyítő tréning pedagógusoknak

Az EFOP 3.2.3-17.2017-00032 program keretében a projektben résztvevő iskolák pedagógusainak érzékenyítő tréninget, workshopot szerveztünk.
A rendezvény alkalmat teremtett a projekt eredményeinek a bemutatására, a szakmai munkát végző pedagógusok tapasztalatainak megosztására.

erzekenyites1    erzekenyites2    erzekenyites3

Tanári érzékenyítő workshop

2022. április 11-én az Eötvös József Általános Iskola pedagógusainak szerveztünk érzékenyítő workshopot.
A gyönyörű környezetben megvalósult rendezvényen bemutatásra került a projektben résztvevők munkája, eredményeik, milyen lehetőségek rejlenek a mindennapi munka során a projekttel kapcsolatosan.

Képek a galériában

2021. november 29-én Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettesének megnyitó szavaival kezdődött iskolánkban is a III. Tankerületi Innovációs Nap, amelyet az idén online csatornákon szervezett meg a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ.

Ezután Tóth Lajos Árpád, a tankerületi központ igazgatója köszöntötte a tankerület pedagógusait, akik az intézményeik székhelyén kapcsolódhattak az eseményhez a digitális munkarend szerinti oktatásban kipróbált online platformok egyikén. A konferencia középpontjában az EFOP-3.2.3-17-0032 azonosítószámon futó, „Digitális környezet fejlesztése a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ négy iskolájában” elnevezésű projekt eredményeinek a bemutatása állt. Mindkét vezető kiemelte köszöntőjében a megváltozott környezetben, egyre inkább a digitalizálódó világhoz való alkalmazkodás fontosságát a nevelés-oktatás területén.

A bevezető szakmai előadást Oláh Tibor, gimnáziumunk intézményvezető-helyettese tartotta az EFOP-projekt menedzsere tartotta „A digitális pedagógia jövő vagy jelen?” címmel. Oláh Tibor tanár úr ez alkalomból – iskolánk 400 éves jubileumához is kapcsolódva – vehette át tankerületi igazgató úrtól Prof. Dr. Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének Miniszteri Elismerő Oklevelét.

A szakmai nap folytatásában fakultatív programokon az EFOP-projekt keretében alkotott tananyagok közül videofelvételről 20 tanítási órát láthattak a részt vevők, előzetes választás alapján. A tanítási órát megelőző referátumban a megvalósító és foglalkozást vezető pedagógusok a Nemzeti Köznevelési Portál felületét is bemutatták, ahol az elkészített összes tananyag elérhető. (Csak regisztrált felhasználóknak: https://www.nkp.hu/oravazlattar/lista) A gimnáziumból hat szaktanár mutatta be elkészült óravázlatait és tananyagait Debreczeni Csaba; Dobóné Szalóki Szilvia; Katonka Pál; Magi Csaba Antal; dr. Nagy Attila Sándor és Oláhné Flinta Marianna.
Köszönjük a szervezőknek, és gratulálunk kollégáinknak!

Képek a galériában

2021. május 31-én Workshopot tartottunk, melyen a Lego Story Starter bemutatása történt.
Újfajta pedagógiai lehetőségeket, tippeket osztottak meg a kollégák, akik az ehhez kapcsolódó képzésen vettek részt.
Ez a módszer a gyerekek digitális kompetenciájának a fejlesztésére irányul, miközben a szövegalkotó készségük is fejlődik. Ezen kívül nagyon jó eszköze lehet a csapatban végzett munka, az együttműködés fejlesztésének is. Fejleszti továbbá a vitakészséget, a kreatív gondolkodást.
A feladat megvalósítása során úgynevezett nyitott feladatokat kaptak a kollégák, illetve fognak kapni a gyerekek, amelyeknek több lehetséges jó megoldása van.
A készlet lehetőséget biztosít arra is, hogy térbeli, hangulatbeli, színbeli, helyszín szerinti megkötésekkel írják meg a történeteket, sztorikat.
A program során a kollégák csoportokban megismerkedtek a Lego Story Starter doboz tartalmával és a Story Visualizer program használatával. Megismerkedtek a projektkészítés módjával már meglévő képek felhasználásával, vagy új képek készítésével. Megismerkedtek továbbá a kötelező képregényi elemekkel, azok beállítási lehetőségeivel.
Bízunk benne, hogy a kollégák sikerrel fogják használni a gyerekek körében ezt a lehetőséget!

Képek a galériában.


2019. március 8-9. és március 22-23. és 2019. március 29-30. és április 5-6. az NJSZT szervezésében 19 kolléga vett részt akkreditált pedagógus képzésen.

2019. február 25-27. és 2019. március 25-27. a pályázat keretében 5 kolléga vett részt Tatabányán 60 órás "Pedagógusok felkészítése a Lego Mindstorms EV3 és a LabVIEW tervező szoftverek tanórai alkalmazására" PAT képzésen.

2019. március 26: Digitális tanterem átadása.
Képek a Hajdúböszörmény Város Galéria Facebook oldalon.

2019. március 3-án a sikeresen lezajlott közbeszerzés után az intézményekbe megérkeztek az eszközök. Az iskolákban egy-egy digitális tanterem kerül kialakításra, amely interaktív kijelzőből, tabletekből és hozzájuk kapcsolódó szoftverekből áll. Az iskolák továbbá egy-egy 3D nyomtatóval és több robot építő készlettel gyarapodtak.

2018. november 7-én új módszerek és lehetőségek címmel rendeztünk műhelymunkát.

2018. november 14-én kreativitás és problémamegoldás címmel tartottunk pedagógiai műhelymunkát.

2018. március 28-án a Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai számára szemléletformáló előadást rendeztünk.

2018. február 16-án nyitó konferenciát tartottunk a programban résztvevő kollégák számára.

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ az EFOP 3.2.3-17-2017-00032 kódszámú Digitális környezet fejlesztése a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ négy iskolájában című pályázaton 110 Millió Ft támogatást nyert.

A pályázat megvalósításában a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium, a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola, a Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola és a Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vesz részt.

A pályázatban az az eszköz beszerzés mellett, képzések, szemléletformáló rendezvények, műhelymunkák szervezése és digitális kompetencia fejlesztésére szolgáló tananyagok kerülnek kidolgozásra.
A pályázat 2018. február 01 és 2022 január 31. között valósul meg.